Wilt u  doneren voor  Stichting "Cuba Adelante",                   stort dan een bedrag op rekening                                                      NL58 TRIO 0320338681

Zondag middag 6 augustus 

gaan we weer van start met onze jaarlijkse muziekmiddag. Zoals gewoonlijk staat de tuin aan de Sint Gerardusstraat weer tot beschikking van niemand minder dan Kees Plat, Sonja Onderstal, Eric Baghuis en onder voorbehoud, Franky Stardust en natuurlijk voor jullie, de bezoekers. De tent gaat open om 13.30 (en niet eerder), de aanvang is 14.00 u. en het evenement eindigt om 18.00u. Er zijn beperkte zitplaatsen. De drankjes en hapjes zullen worden verstrekt tegen een Cubaanse vergoeding. Natuurlijk is er ook weer een leuke loterij met donaties van de plaatselijke  middenstand. 

Aanmelden kan via onze " CONTACT " pagina. 

Natuurlijk hopen we op moooi weer en een goede opkomst. Aan de sfeer zal het niet liggen.

De netto opbrengst komt weer ten goede aan de stichting. Aangezien het in Cuba steeds slechter gaat met alles, hopen we weer op een mooie opbrenst.


Zondag 7 augustus, de geslaagde muziekmiddag

Het weer speelde zoals voorgaande jaren weer erg mee. Na enkele dagen van hard werken om de tenten weer opgebouwd en ingedeeld te hebben was alles gereed om het publiek te ontvangen. Dit jaar waren de Cubaanse supervisor/contactpersoon Carlos en zijn vrouw Yeni op bezoek en boden net als onze buren een helpende hand hiermee. Als speciale gasten hadden de Cubaanse ambassadeur  Ms Anet Pino Rivero en haar collega Isaura Cabañas Vera met hun gezinnen zich aangemeld voor deze middag. Ook burgemeester Birgit op de Laak en wethouder Carla Dieteren van de gemeente Nederweert,  mochten we als speciale gasten ontvangen. We waren zeer vereerd dat we hen op deze middag mochten verwelkomen.

Het publiek stond vóór 13.00 u. al bij de ingang te wachten. Na de openingsspeech van Mieke werd de middag muzikaal ingezet door Kees en Sonja. Ook Eric Baghuis en Franky Stardust waren weer van de partij. Zij hebben deze middag weer tot een succes gemaakt. Ze brengen deze middag op een heel spontane en leuke wijze tot een succes.

Halverwege de middag heeft Mieke de activiteiten van de stichting in en na de coronatijd  beschreven. Er is in die paar jaar veel veranderd. In plaats van te sjouwen met koffers naar Cuba sturen we nu containers. Dit alles met hulp van Nirint Shipping, Womy Equipment en Rhenus. MAAR, natuurlijk met hulp van een ieder die doneert, op welke wijze dan ook, willen wij hartelijk danken, zonder hen kunnen ook wij niet bestaan. We hebben tijdens deze uiteenzetting ook weer live contact gehad met Rodolfo en Marta uit Banes. Rodolfo is de contactpersoon voor de stichting daar en coördineert de gang van zaken voor het bejaardenhuis daar. Marta is de directrice. Na afloop van de speech heeft Anet, de Cubaanse ambassadeur, nog een woordje gesproken over het wel en wee in Cuba. De moeilijke omstandigheden die er momenteel zijn komt grotendeels nog steeds door de blokkade van America sinds 1963 maar ook het wegblijven van het toerisme sinds de coronatijd. Daarbij komt dan nog dat er begin augustus 4 grote olieopslagtanks verwoest zijn door brand met vele slachtoffers. Hierdoor is het transport in het land en het opwekken van elektriciteit flink geraakt.

De stemming zat er hierna goed in en Aad en Pascal van "Ons Boerenerf" hadden de hamburgers en worstjes al weer warm op de barbeque.

Ook Carlos en Yeni vermaakten zich uiterst best tussen het volk. Ze hebben met diverse mensen gepraat over de situatie in Cuba. Zo hoorden de mensen het eens direct van een Cubaan, wat bij velen een grote indruk maakte.

Na deze geslaagde muziekmiddag kwam er nog de trekking van de loterij. We hadden dit jaar schitterende prijzen van onze sponsoren met als hoofdprijs 2 overnachtingen met ontbijt voor 2 personen in hotel/restaurant "Cuba Libre" in Vijlen, Zuid Limburg. We willen alle sponsoren heel hartelijk danken voor hun medewerking en mooie prijzen. Ook bedanken we ons geweldige team dat weer altijd klaar staat om een helpende hand te bieden op deze middag.





The Explosion Rockets

Zondagmiddag 20 maart 2022

FILMPJES: 

https://youtu.be/oDmc8t9pLUk

https://youtu.be/FYFcgNvBnLg




Hieronder een compilatie van de muziekmiddag van 2019

Wij bedanken onze sponsoren, die het mogelijk maken deze middag te organiseren.








          

 
 
E-mailen
Bellen
Map
Info