Wilt u  doneren voor Stichting "Cuba Adelante",                      stort dan een bedrag op rekening                                                      NL58 TRIO 0320338681

Voor geïnteresseerde groepen mensen kunnen wij  een lezing, ondersteund met vele foto's en kleine filmpjes, over Cuba en informatie over Stichting "Cuba Adelante" verzorgen. U kunt altijd  contact met ons opnemen via het contactformulier op onze site op de "CONTACT- pagina.

Teken petitie voor: 

vernietig geen bruikbare medicijnen, red levens!!

https://gebruikrestmedicatie.petities.nl

 Momenteel verdwijnen jaarlijks tonnen goede medicatie in de verbrandingsoven, omdat her-uitgifte volgens Europese regels niet toegestaan.

Onderstaande petitie heeft geleid tot een motie in de Tweede Kamer, waarin wordt opgeroepen deze nodeloze vernietiging tegen te gaan. De motie is door een Kamermeerderheid aangenomen, maar de minister Ernst Kuipers heeft in zijn reactie laten weten deze motie niet uit te willen voeren.
Dit gaat kosten van het milieu, van solidariteit, van mensenlevens en onnoemelijk veel leed.
Wij praten over een hoeveelheid medicijnen die ons voorstellingsvermogen te boven gaat. Recente berekeningen komen tot het astronomische bedrag van 2 miljard euro, per jaar Alleen al in Nederland. Wij willen vanuit Nederland medestanders vinden.
Om de oproep van de petitie kracht bij te zetten, proberen we in korte tijd nog vele medestanders/ondertekenaars te vinden, liefst 100.000.
Red levens, vernietig geen bruikbare medicijnen

Petitionaris: Walter Schrader, huisarts 

 

Organisatie: Stichting Remedi

 CubaConga

Voor uitgebreide informatie over het leven in Cuba kunnen wij u verwijzen naar het digitale boek "CubaConga". Hierin wordt, op een leuke wijze, verteld hoe het echte leven in Cuba is. Het is een makkelijk te lezen boek en een aanrader voor iedereen die een bezoek aan Cuba wil brengen. Een echte aanrader!!

 

4e Container lossen in Cuba 5-12-2022


De container die in juli in Someren-Eind is opgehaald en zolang gestald is bij Rhenus op de Maasvlakte, is in november verscheept door Nirint Shipping BV naar de havenstad in Moa Cuba.
Afgelopen maandag 5 december is de container daar opgehaald door Carlos en Juan Manuel van de overheidsinstelling Educatie en naar Holguin gebracht. Het transport van de container wordt in Nederland en Cuba door Womy Equipments verzorgd.
De Cubaanse ambassadeur Anet Pino Rivero uit Den Haag heeft er mede voor gezorgd dat deze keer de container snel naar Cuba kon vertrekken.
De container werd geopend, leeg geladen en gecontroleerd door de overheid.
Carlos zorgde dat we via een live verbinding mee konden kijken en samen met Juan Manuel zijn er naast het werken veel foto’s gemaakt.
De goederen konden worden verdeeld naar verschillende overheidsinstanties zoals de weeshuizen, scholen, ACLIFIM (instantie voor motoriek gehandicapte mensen), ziekenhuis, journalisten en ICAP (Instituto Cubano de Amistad con los Pueblos/Cubaans Instituut voor Vriendschap met de Volkeren ) in Holguin en bejaardenhuis in Banes.
Dit jaar waren er veel goederen voor het bejaardenhuis in Banes. Onze supervisor/manager Rodolfo is daar ook aanwezig om alles in goede banen te leiden. Hij heeft geregeld dat er een journalist aanwezig was om de donaties bekend te maken. Ook is daar Héctor aanwezig van de overheidsinstelling Mincex om te zien wat voor donaties gegeven worden. De directrice Marta was blij met de vele spullen o.a. het meubilair voor hun recreatiezaal.
In Holguin, voor het weeshuis van geestelijk gehandicapten kinderen, waren er deze keer heel wat goederen geregeld waaronder een voetbalspel, diverse educatieve spellen, zwembadje maar ook kleding en schoenen.
Hieronder de eerste foto’s van het uitladen van de container, verdelen van de spullen en brengen van de spullen naar de desbetreffende plekken.
We willen Nirint BV, Womy, Rhenus en Anet bedanken voor al hun hulp en verder aan iedereen die gedoneerd heeft en geholpen heeft met deze container  voor in Cuba. De diverse instellingen en hun bewoners zijn weer heel blij met alle spullen!!

 Radio Banes heeft een mooi bericht over onze stichting gepubliceerd.                                          Zie hiervoor:

https://www.radiobanes.icrt.cu/orestes/mieke-gerard-y-cuba-solidaridad-a-primera-vista/https://websitemaker.hostnet.nl/.cm4all/widgetres.php/com.cm4all.wdn.Separatingline/images/thumbnail.svg
 
    

 

2e container gelost   

Na 2 maanden op de kade gestaan te hebben in Moa, is woensdag 9 februari 2022 de container dan eindelijk gelost. Het een en ander heeft zo lang geduurd omdat er na aankomst in Moa toch weer nieuwe regelgeving was voor het doneren van humanitaire goederen. De goederen hebben inmiddels hun bestemming gevonden maar Carlos en Rodolfo hebben veel (organisatorisch) werk moeten verzetten om dit zo ver te krijgen. Dankzij Nirint en Womy in Cuba, is het transport weer snel en goed geregeld. Aan iedereen die hoe dan ook een bijdrage heeft geleverd bij het doneren van goederen of diensten willen de ontvangers een groot woord van dank zeggen. Komende weken zullen we nog diverse foto's en filmpjes toegestuurd krijgen houd daarvoor de website in de gaten. De foto's kunnen bekeken worden op de FOTO-Pagina.Eerste container geladen voor Cuba 

Afgelopen vrijdag 5 juni was het zo ver dat we konden beginnen met het laden van de vrachtwagen met donaties voor Cuba.

Deze vrachtwagen met oplegger was ter beschikking gesteld door                          A. Kanters Internationaal Transport uit Someren.                                                Hun chauffeur Ruud Janssen was bereid om de donaties naar Rotterdam te rijden en hulp te bieden met laden en lossen. Ook onze kinderen Bart en Ellen waren bereid om ons het laden en lossen te vergemakkelijken. 

De tafels en stoelen hadden we ’s middags al uit de opslag gehaald en klaar gezet zodat het laden van de oplegger sneller zou gaan.

Thuis hadden we al zo veel mogelijk op pallets geplaatst en geseald zodat hier het laden ook vlotjes zou verlopen. Hierop staan diverse goederen: van gereedschap tot medische goederen, rolstoelen en rollators tot kruiwagens en kleding. Al deze goederen zijn bestemd voor een ziekenhuis, een school, een laboratorium, een lichamelijk gehandicapten centrum en weeshuizen in Holguin en voor een bejaardenhuis in Banes. Ook voor een school in Moa hebben we veel tafels en stoelen.  Na twee en een half uur sjouwen hadden we de oplegger vol en was klaar om zaterdag het geheel naar Rotterdam te vervoeren.

NIRINT Shipping, een rederij uit Barendrecht, heeft voor ons een 40 voet container gratis ter beschikking gesteld (zij willen dit enkele keren per jaar doen) alsook het vervoer naar Cuba. De container zal tijdelijk opgeslagen worden in de loods van Rhenus Logistics op de Maasvlakte in Rotterdam, die deze kosten voor hun rekening nemen. De container zal nog een keertje open moeten omdat ook NIRINT Shipping zelf nog enkele goederen mee wil geven voor de school in Moa en ook een bedrijf uit Nederland heeft ons gevraagd om voor hen enkele goederen mee te willen sturen voor die school in Moa.

Voor ons was dit alles een nieuwe uitdaging waar we in eerste instantie erg tegen op zagen maar met heel veel goede begeleiding van Rodney Bustamante Salazar van de Nederlandse ambassade in Cuba, Marco den Breejen (voorheen Nirint Shipping) en Shelley Bek van NIRINT Shipping hebben we het voor elkaar gekregen om onze eerste container naar Cuba te verzenden. We wachten nog op de officiële toestemming vanuit Cuba maar de ontvangers daar weten al dat het er aan komt.

We hopen dat we volgend jaar (of misschien al eerder) weer een container goederen kunnen sturen. Inmiddels hebben we de eerste donaties goederen al weer binnen.

Wij danken iedereen die ons de afgelopen tijd hoe dan ook heeft gesteund met hulp, opslag, goederen of financiële middelen heel hartelijk. Zonder hen kunnen wij de noodzakelijke hulp aan Cuba niet verwezenlijken.De badkamers bij de arme families zijn klaar. Ze zijn ontzettend blij met dit resultaat. Ze bedanken, degenen die dit hebben bekostigd, heel hartelijk!!

Badkamer bij Tata

Start badkamer bij Tata


Het dak zit erop

 Het betegelen 

 Het verven

De badkamer is klaar!


Badkamer Gero

Oude badkamer wordt afgebroken

De fundering gestort

De muren worden opgemetseld


Bezetten van de muren


We zijn als stichting Cuba Adelante uitgenodigd op Cuban Cultural Ventures Amigos Club Event, 15 juli 2019, in het Neptunus Familiestadion te Rotterdam. Een event dat Cuban Cultural Ventures (CCV) organiseert werd in samenwerking met Nirint Shipping Rotterdam.

Er waren een paar andere Nederlandse stichtingen voor Cuba, de Cubaanse ambassade en mensen uit het bedrijfsleven uitgenodigd. Na ontvangst werd het event geopend met een welkomstwoord voor iedereen door Nirint en CCV. Daaropvolgend de uitleg van de projecten die door CVV waren gedaan dit jaar. Ook werd er een optreden verzorgd door 2 Cubaanse dansers van Otro Lado uit Cuba. Daarna konden we de honkbalwedstrijd Taiwan – Curaçao gaan bekijken en samen in gesprek gaan. Dit was heel interessant en gezellig. 
  Verbouwing kantoor is klaar

De verbouwing in het weershuis van geestelijk gehandicapten kinderen is nodig omdat het kantoor van de directrice, waar ook educatie wordt gegeven, veel te klein is.  Dankzij een gift van de "Goede Doelenwinkel" Nederweert kunnen we deze verbouwing realiseren. Wij bedanken hen dan ook heel hartelijk, ook namens het weeshuis. 

In mei 2019 zijn de laatste werkzaamheden afgerond. Directrice Cary, het team en de kinderen zijn ontzettend blij met deze uitbreiding. Ze danken dan ook de "Goede Doelen Winkel" te Nederweert heel hartelijk dat zij deze noodzakelijke verbouwing mogelijk hebben gemaakt. 

                                 Badkamer is klaar!

Bij de familie Elsa is de badkamer met toilet klaar. Zij hadden geen wasgelegenheid of wc. Het is een ruimte geworden van 3 x 2 mtr. met een wastafel, douche en wc. Hiervoor moest een waterleiding vanaf de straat worden aangelegd, een watertank in de grond als voorraad, een pomp en een watertank op het dak. Ook moest er een zinkput worden gegraven. 

 

Dubbelklik op de foto voor een diavoorstelling

Iedereen die heeft bijgedragen, héél hartelijk bedankt!!!!!De verbouwing in weeshuis Maceo is klaar!


Er is een ziekenkamer en wasruimte aangebouwd zodat  de verpleegster een betere ruimte heeft voor haar medische middelen en administratie. Op vrouwendag, 8 maart 2018, was de opening en ook gevierd door allemaal.   

                
 
E-mailen
Bellen
Map
Info