Bankrekening: NL07 KNAB 0723 5497 45


 Een belangrijke vraag vanuit ICAP was:

projecten met jongeren/groepen vrijwilligers uit Nederland in Cuba. Denk bijvoorbeeld aan kleine verbouwingen, opknappen van lokalen in scholen, op gebied van kunst en cultuur, agrarisch, enz. Ze regelen dan dat er toestemming komt zodat dit gedaan kan worden, ze regelen onderdak in Casa Particular (vergelijkbaar Bed & Breakfast) of hotel. Er kunnen afspraken gemaakt worden over de tijd van werken en ontspanning. Bijvoorbeeld dat er een halve dag gewerkt wordt en halve dag ontspanning of 1 week werken en 1 week vrije tijd. Dat eventueel benodigde gereedschappen voor de werkzaamheden in Cuba kunnen blijven. Ze hebben in Cuba zelf vaak weinig tot geen gereedschappen. Natuurlijk moet wel de vlucht, onderdak, eten/drinken en ontspanning door de jongeren/vrijwilligers zelf betaald worden. Geïnteresseerden kunnen eerst contact met ons opnemen, daarna geven wij de aanvraag door aan ICAP in Holguin. Ook andere stichtingen die Cuba willen helpen zijn van harte welkom. Neem dan contact op via het contactformulier.

STUDIEREIS CUBA 1 - 5 februari 2021

 

 Meer info studiereis klik op pdf bestand: 

CubaMedic wordt gerund door Niubel Díaz Padilla. Zij is opgeleid tot arts in zowel Cuba als Nederland. Zij is in Nederland gepromoveerd en werkzaam als arts. Om het gedachtegoed van de Cubaanse gezondheidszorg in Nederland te verspreiden, geeft zij naast haar werk voor CubaMedic ook presentaties op nationale congressen m.b.t. volksgezondheid en universiteiten. Zij organiseert medische studiereizen naar Cuba; begeleidt artsen, studenten en professionals die stage lopen op Cuba en geeft medisch Spaanse les.
Meer info: https://www.cubamedic.nl/nlWie heeft er nog restjes wol of verloopgaren over? Maakt niet uit wat voor kleuren, dikte of soort. Neem dan contact op via het contactformulier.
Sjan Vossen uit Ospel haakt of breit in haar vrije tijd graag. Deze babymutsjes en kinderponcho's mogen we meenemen naar Cuba.     Gift "Goede Doelenwinkel" Nederweert. 

Verbouwing kantoor is klaar

Ondanks de verslechterde economische omstandigheden in Cuba zijn we begonnen aan een broodnodige verbouwing in Weeshuis Maceo. De verbouwing is nodig omdat het kantoor van de directrice, waar ook educatie wordt gegeven, veel te klein is. Deze verbouwing stond al jarenlang op hun verlanglijstje. Dankzij een gift van de "Goede Doelenwinkel" Nederweert kunnen we deze verbouwing realiseren. Wij bedanken hen dan ook heel hartelijk, ook namens het weeshuis. Carlos verzorgde weer het project en gaat zo goed als het kan de materialen kopen. Gelet de omstandigheden is dat voor hem ook een hele klus, soms moet hij hier ver voor weg. 

In mei 2019 zijn de laatste werkzaamheden afgerond. Directrice Cary, het team en de kinderen zijn ontzettend blij met deze uitbreiding. Ze danken dan ook de "Goede Doelen Winkel" te Nederweert heel hartelijk dat zij deze noodzakelijke verbouwing mogelijk hebben gemaakt. 

                                 Badkamer is klaar!

Bij de familie Elsa is de badkamer met toilet klaar. Zij hadden geen wasgelegenheid of wc. Het is een ruimte geworden van 3 x 2 mtr. met een wastafel, douche en wc. Hiervoor moest een waterleiding vanaf de straat worden aangelegd, een watertank in de grond als voorraad, een pomp en een watertank op het dak. Ook moest er een zinkput worden gegraven. 

 

Dubbelklik op de foto voor een diavoorstelling

Iedereen die heeft bijgedragen, héél hartelijk bedankt!!!!!

Bibi en Sanne zitten op Havo 5 op de Philips van Horne school in Weert en  hebben een uitgebreid werkstuk gemaakt met het vraagstuk:  Op welke manier kan Nederland ontwikkelingslanden het beste helpen? 

Bibi heeft ook ons vragen gesteld hoe wij hier tegenaan kijken en hoe wij de mensen helpen in Cuba. Het cijfer voor hun werkstuk is 8.5, een schitterend punt!Jordan heeft zijn nieuwe prothese, gemaakt in Holguin.                          Dank je wel voor het bemiddelen, Yamaisy en Arisdel!


De verbouwing in weeshuis Maceo is klaar!


Deze verbouwing was nodig omdat de directrice, Caridad, 24 uur per dag bij de gehandicapte kinderen moet zijn. Caridad heeft zelf geen kinderen en beschouwt de kinderen in het weeshuis als haar eigen kinderen. Zij en haar man dienen daarom in het weeshuis een slaapplaats te hebben. Aangezien er voor hen geen slaapkamer aanwezig was hebben ze besloten om van de wasruimte hun slaapkamer te maken en voor de wasruimte een nieuwe ruimte te bouwen welke dan comfortabeler is. De huidige wasruimte is op de eerste verdieping en het gesjouw naar boven is dan ook voorbij.  Tevens had de verpleegster een betere ruimte nodig voor haar medische middelen en administratie. We hebben dit meteen in het project meegenomen. Carlos begeleidt dit project en helpt zelf ook mee. Op vrouwendag, 8 maart, was de opening en ook gevierd door allemaal.  


                            Lezing voor geïnteresseerden

Voor geïnteresseerde groepen mensen willen wij graag  deze lezing weer presenteren ter informatie over Stichting Cuba Adelante. U kunt altijd  contact met ons opnemen via het contactformulier op onze site op de CONTACT-pagina.