https://websitemaker.hostnet.nl/.cm4all/uproc.php/0/2022%20algemeen/.stemming%20tegen%20blokkade.jpg/picture-400?_=184479ee6f8

Wilt u  doneren voor  Stichting "Cuba Adelante",                   stort dan een bedrag op rekening                                                      NL58 TRIO 0320338681

Voor geïnteresseerde groepen mensen kunnen wij  een lezing, ondersteund met vele foto's en kleine filmpjes, over Cuba en informatie over Stichting "Cuba Adelante" verzorgen. U kunt altijd  contact met ons opnemen via het contactformulier op onze site op de "CONTACT- pagina.

Teken petitie voor: 

vernietig geen bruikbare medicijnen, red levens!!

https://gebruikrestmedicatie.petities.nl

 


Momenteel verdwijnen jaarlijks tonnen goede medicatie in de verbrandingsoven, omdat her-uitgifte volgens Europese regels niet toegestaan.
Onderstaande petitie heeft geleid tot een motie in de Tweede Kamer, waarin wordt opgeroepen deze nodeloze vernietiging tegen te gaan. De motie is door een Kamermeerderheid aangenomen, maar de minister Ernst Kuipers heeft in zijn reactie laten weten deze motie niet uit te willen voeren.
Dit gaat kosten van het milieu, van solidariteit, van mensenlevens en onnoemelijk veel leed.
Wij praten over een hoeveelheid medicijnen die ons voorstellingsvermogen te boven gaat. Recente berekeningen komen tot het astronomische bedrag van 2 miljard euro, per jaar Alleen al in Nederland. Wij willen vanuit Nederland medestanders vinden.
Om de oproep van de petitie kracht bij te zetten, proberen we in korte tijd nog vele medestanders/ondertekenaars te vinden, liefst 100.000.
Red levens, vernietig geen bruikbare medicijnen

Petitionaris: Walter Schrader, huisarts 

Organisatie: Stichting Remedi

 CubaConga

Voor uitgebreide informatie over het leven in Cuba kunnen wij u verwijzen naar het digitale boek "CubaConga". Hierin wordt, op een leuke wijze, verteld hoe het echte leven in Cuba is. Het is een makkelijk te lezen boek en een aanrader voor iedereen die een bezoek aan Cuba wil brengen. Een echte aanrader!!

Op 3 november jongstleden hebben de Verenigde Naties een stemming gehouden tegen de blokkade van de Verenigde Staten tegen Cuba. Met een overweldigend resultaat stemde 185 landen vóór afschaffing van de blokkade, 2 landen waren tegen ( de V.S. en Israël ) en 2 landen onthielden zich van stemmen ( Oekraïne en Brazilië ). Het wordt tijd dat de Verenigde-Staten deze blokkade, die er sinds 1963 is ingesteld, opheft. Door deze blokkade zijn er veel landen die geen handel mogen drijven met Cuba, ook Nederland heeft hierdoor vele beperkingen wat betreft handel met Cuba.                                                                                                                           
De situatie in Cuba verslechterd in snel tempo; er is weinig toerisme wat normaal voor een goede bron van inkomsten zorgt,  brandstof is schaars waardoor voedsel moeilijk aangevoerd kan worden en daardoor ook extra duur, ook olie gestookte elektriciteit centrales kunnen geen energie leveren waardoor er grote delen van de dag geen elektriciteit is. Fabrieken liggen stil, koelkasten/diepvriezers vallen uit met alle gevolgen van dien.                                                                                                      
Wij als stichting “Cuba Adelante” zijn niet politiek actief maar willen de Cubanen toch een grote steun in de rug zijn en ook de petities ondertekenen die er voor opheffing van de blokkade gehouden worden.


Wie heeft er nog restjes wol of verloopgaren over? Maakt niet uit wat voor kleuren, dikte of soort. Neem dan contact op via het contactformulier.

Sjan Vossen uit Ospel haakt of breit in haar vrije tijd graag. Deze babymutsjes en kinderponcho's mogen we meenemen naar Cuba.

Een belangrijke vraag vanuit ICAP was:

projecten met jongeren/groepen vrijwilligers uit Nederland in Cuba. Denk bijvoorbeeld aan kleine verbouwingen, opknappen van lokalen in scholen, op gebied van kunst en cultuur, agrarisch, enz. Ze regelen dan dat er toestemming komt zodat dit gedaan kan worden, ze regelen onderdak in Casa Particular (vergelijkbaar Bed & Breakfast) of hotel. Er kunnen afspraken gemaakt worden over de tijd van werken en ontspanning. Bijvoorbeeld dat er een halve dag gewerkt wordt en halve dag ontspanning of 1 week werken en 1 week vrije tijd. Dat eventueel benodigde gereedschappen voor de werkzaamheden in Cuba kunnen blijven. Ze hebben in Cuba zelf vaak weinig tot geen gereedschappen. Natuurlijk moet wel de vlucht, onderdak, eten/drinken en ontspanning door de jongeren/vrijwilligers zelf betaald worden. Geïnteresseerden kunnen eerst contact met ons opnemen, daarna geven wij de aanvraag door aan ICAP in Holguin. Ook andere stichtingen die Cuba willen helpen zijn van harte welkom.                          Neem dan contact op via het contactformulier.

Radio Banes heeft een mooi bericht over onze stichting gepubliceerd.                                          Zie hiervoor:

https://www.radiobanes.icrt.cu/orestes/mieke-gerard-y-cuba-solidaridad-a-primera-vista/ 

 Donatie "Goede Doelen Winkel Nederweert"

Onlangs  kregen we bericht van "Goede Doelen Winkel Nederweert"  dat zij ons weer een heel gulle donatie toegekend hadden. Ondanks het moeilijke jaar dat zij gehad hebben, zagen zij toch de mogelijkheid om Stichting "Cuba Adelante" te ondersteunen. Wij zijn hen dan ook zeer erkentelijk dat we met dit bedrag weer mooie dingen kunnen realiseren in Cuba.

       Stichting "Cuba Adelante" verrast met 70                 computers, beeldschermen en printers.   
Wij werden onlangs door Edward van den Borne in contact gebracht met Jo en Lars Hocks van Napoleon Computerstudio uit Baarlo. Bij Replay Speeltoestellen, eigendom van Edward, levert Napoleon al een tijd de computers- en benodigdheden en zo vertelde Jo’s zoon en compagnon Lars, dat ze wellicht nog bruikbare spullen hadden voor de stichting Dinsdagmiddag 12 januari 2021 werden wij verrast met een grote partij computer-hardware. Napoleon schenkt ons maar liefst 70 gebruikte computers, 40 beeldschermen en 6 printers! Een bus vol spullen waar we zeer blij mee zijn en een hoop organisaties in Cuba mee kunnen helpen. Jo, Lars en Edward, heel hartelijk bedankt! 


Flatscreens gedoneerd door Replay Profs in Playgrounds bv

                     Er zijn  door Edward van den Borne, eigenaar van                                 Replay  Profs in Playgrounds bv 

uit Beringe, weer 5 flatscreens gedoneerd. Deze schermen willen we aan een school in Holguin geven. Wij zijn weer heel blij om zo de school weer vooruit te kunnen helpen.  Edward bedankt!!


 Heeft u nog goedwerkend computerapparatuur, laptops of tablets, en U gebruikt ze niet meer, wij hebben er nog een goede bestemming voor.

Eerste container geladen voor Cuba 

Afgelopen vrijdag 5 juni was het zo ver dat we konden beginnen met het laden van de vrachtwagen met donaties voor Cuba.

Deze vrachtwagen met oplegger was ter beschikking gesteld door                          A. Kanters Internationaal Transport uit Someren.                                                Hun chauffeur Ruud Janssen was bereid om de donaties naar Rotterdam te rijden en hulp te bieden met laden en lossen. Ook onze kinderen Bart en Ellen waren bereid om ons het laden en lossen te vergemakkelijken. 

De tafels en stoelen hadden we ’s middags al uit de opslag gehaald en klaar gezet zodat het laden van de oplegger sneller zou gaan.

Thuis hadden we al zo veel mogelijk op pallets geplaatst en geseald zodat hier het laden ook vlotjes zou verlopen. Hierop staan diverse goederen: van gereedschap tot medische goederen, rolstoelen en rollators tot kruiwagens en kleding. Al deze goederen zijn bestemd voor een ziekenhuis, een school, een laboratorium, een lichamelijk gehandicapten centrum en weeshuizen in Holguin en voor een bejaardenhuis in Banes. Ook voor een school in Moa hebben we veel tafels en stoelen.  Na twee en een half uur sjouwen hadden we de oplegger vol en was klaar om zaterdag het geheel naar Rotterdam te vervoeren.

NIRINT Shipping, een rederij uit Barendrecht, heeft voor ons een 40 voet container gratis ter beschikking gesteld (zij willen dit enkele keren per jaar doen) alsook het vervoer naar Cuba. De container zal tijdelijk opgeslagen worden in de loods van Rhenus Logistics op de Maasvlakte in Rotterdam, die deze kosten voor hun rekening nemen. De container zal nog een keertje open moeten omdat ook NIRINT Shipping zelf nog enkele goederen mee wil geven voor de school in Moa en ook een bedrijf uit Nederland heeft ons gevraagd om voor hen enkele goederen mee te willen sturen voor die school in Moa.

Voor ons was dit alles een nieuwe uitdaging waar we in eerste instantie erg tegen op zagen maar met heel veel goede begeleiding van Rodney Bustamante Salazar van de Nederlandse ambassade in Cuba, Marco den Breejen (voorheen Nirint Shipping) en Shelley Bek van NIRINT Shipping hebben we het voor elkaar gekregen om onze eerste container naar Cuba te verzenden. We wachten nog op de officiële toestemming vanuit Cuba maar de ontvangers daar weten al dat het er aan komt.

We hopen dat we volgend jaar (of misschien al eerder) weer een container goederen kunnen sturen. Inmiddels hebben we de eerste donaties goederen al weer binnen.

Wij danken iedereen die ons de afgelopen tijd hoe dan ook heeft gesteund met hulp, opslag, goederen of financiële middelen heel hartelijk. Zonder hen kunnen wij de noodzakelijke hulp aan Cuba niet verwezenlijken.De badkamers bij de arme families zijn klaar. Carlos heeft dit alles, als supervisor,  samen met de metselaar en bewoners  in korte tijd gerealiseerd. Ze zijn ontzettend blij met dit resultaat. Ze bedanken, degenen die dit hebben bekostigd, heel hartelijk!!

Badkamer bij Tata

Start badkamer bij Tata


Het dak zit erop

 Het betegelen 

 Het verven

De badkamer is klaar!


Badkamer Gero

Oude badkamer wordt afgebroken

De fundering gestort

De muren worden opgemetseld


Bezetten van de muren


Bloeddrukmeters gedoneerd door het Laurentius Ziekenhuis te Roermond. 

 

 Lees en klik op: Nieuwsartikel op Nederweert24

 Noord Limburgse vakantiebeurs in België 19-01-2020 is goed bezocht!
Een flink aantal mensen had interesse in Cuba. We vinden het een goed georganiseerde beurs en de vrijwilligers van Pasar die het organiseren zijn vriendelijk en gemoedelijk. Onze complimenten! Volgend jaar zijn we er graag ook weer bij! 

Door een gulle gift hebben we onlangs bij Carlos een waterput kunnen laten slaan. Ook hebben we van iemand een centrifugaalpomp gekregen. Hijzelf maar ook de buren kunnen nu op een gemakkelijke manier aan water komen.


We zijn als stichting Cuba Adelante uitgenodigd op Cuban Cultural Ventures Amigos Club Event, 15 juli 2019, in het Neptunus Familiestadion te Rotterdam. Een event dat Cuban Cultural Ventures (CCV) organiseert werd in samenwerking met Nirint Shipping Rotterdam.

Er waren een paar andere Nederlandse stichtingen voor Cuba, de Cubaanse ambassade en mensen uit het bedrijfsleven uitgenodigd. Na ontvangst werd het event geopend met een welkomstwoord voor iedereen door Nirint en CCV. Daaropvolgend de uitleg van de projecten die door CVV waren gedaan dit jaar. Ook werd er een optreden verzorgd door 2 Cubaanse dansers van Otro Lado uit Cuba. Daarna konden we de honkbalwedstrijd Taiwan – Curaçao gaan bekijken en samen in gesprek gaan. Dit was heel interessant en gezellig. 
    Gift "Goede Doelenwinkel" Nederweert. 

Verbouwing kantoor is klaar

Ondanks de verslechterde economische omstandigheden in Cuba zijn we begonnen aan een broodnodige verbouwing in Weeshuis Maceo. De verbouwing is nodig omdat het kantoor van de directrice, waar ook educatie wordt gegeven, veel te klein is. Deze verbouwing stond al jarenlang op hun verlanglijstje. Dankzij een gift van de "Goede Doelenwinkel" Nederweert kunnen we deze verbouwing realiseren. Wij bedanken hen dan ook heel hartelijk, ook namens het weeshuis. Carlos verzorgde weer het project en gaat zo goed als het kan de materialen kopen. Gelet de omstandigheden is dat voor hem ook een hele klus, soms moet hij hier ver voor weg. 

In mei 2019 zijn de laatste werkzaamheden afgerond. Directrice Cary, het team en de kinderen zijn ontzettend blij met deze uitbreiding. Ze danken dan ook de "Goede Doelen Winkel" te Nederweert heel hartelijk dat zij deze noodzakelijke verbouwing mogelijk hebben gemaakt. 

                                 Badkamer is klaar!

Bij de familie Elsa is de badkamer met toilet klaar. Zij hadden geen wasgelegenheid of wc. Het is een ruimte geworden van 3 x 2 mtr. met een wastafel, douche en wc. Hiervoor moest een waterleiding vanaf de straat worden aangelegd, een watertank in de grond als voorraad, een pomp en een watertank op het dak. Ook moest er een zinkput worden gegraven. 

 

Dubbelklik op de foto voor een diavoorstelling

Iedereen die heeft bijgedragen, héél hartelijk bedankt!!!!!

Bibi en Sanne zitten op Havo 5 op de Philips van Horne school in Weert en  hebben een uitgebreid werkstuk gemaakt met het vraagstuk:  Op welke manier kan Nederland ontwikkelingslanden het beste helpen? 

Bibi heeft ook ons vragen gesteld hoe wij hier tegenaan kijken en hoe wij de mensen helpen in Cuba. Het cijfer voor hun werkstuk is 8.5, een schitterend punt!Jordan heeft zijn nieuwe prothese, gemaakt in Holguin.                          Dank je wel voor het bemiddelen, Yamaisy en Arisdel!


De verbouwing in weeshuis Maceo is klaar!


Deze verbouwing was nodig omdat de directrice, Caridad, 24 uur per dag bij de gehandicapte kinderen moet zijn. Caridad heeft zelf geen kinderen en beschouwt de kinderen in het weeshuis als haar eigen kinderen. Zij en haar man dienen daarom in het weeshuis een slaapplaats te hebben. Aangezien er voor hen geen slaapkamer aanwezig was hebben ze besloten om van de wasruimte hun slaapkamer te maken en voor de wasruimte een nieuwe ruimte te bouwen welke dan comfortabeler is. De huidige wasruimte is op de eerste verdieping en het gesjouw naar boven is dan ook voorbij.  Tevens had de verpleegster een betere ruimte nodig voor haar medische middelen en administratie. We hebben dit meteen in het project meegenomen. Carlos begeleidt dit project en helpt zelf ook mee. Op vrouwendag, 8 maart, was de opening en ook gevierd door allemaal.   

                            Lezing voor geïnteresseerden

Voor geïnteresseerde groepen mensen willen wij graag  deze lezing weer presenteren ter informatie over Stichting Cuba Adelante. U kunt altijd  contact met ons opnemen via het contactformulier op onze site op de CONTACT-pagina. 


 
 
E-mailen
Bellen
Map
Info