Bankrekening: NL07 KNAB 0723 5497 45

We gaan stoppen met het organiseren van de  "Cuba Adelante Run" omdat er te weinig deelnemers op af komen. Alle vrijwilligers, sponsoren en mensen die ons geholpen hebben heel hartelijk bedankt voor jullie bijdrage.

     Gift "Goede Doelenwinkel" Nederweert. 

Verbouwing kantoor is klaar

Ondanks de verslechterde economische omstandigheden in Cuba zijn we begonnen aan een broodnodige verbouwing in Weeshuis Maceo. De verbouwing is nodig omdat het kantoor van de directrice, waar ook educatie wordt gegeven, veel te klein is. Deze verbouwing stond al jarenlang op hun verlanglijstje. Dankzij een gift van de "Goede Doelenwinkel" Nederweert kunnen we deze verbouwing realiseren. Wij bedanken hen dan ook heel hartelijk, ook namens het weeshuis. Carlos verzorgde weer het project en gaat zo goed als het kan de materialen kopen. Gelet de omstandigheden is dat voor hem ook een hele klus, soms moet hij hier ver voor weg. 

In mei 2019 zijn de laatste werkzaamheden afgerond. Directrice Cary, het team en de kinderen zijn ontzettend blij met deze uitbreiding. Ze danken dan ook de "Goede Doelen Winkel" te Nederweert heel hartelijk dat zij deze noodzakelijke verbouwing mogelijk hebben gemaakt. 

                                 Badkamer is klaar!

Bij de familie Elsa is de badkamer met toilet klaar. Zij hadden geen wasgelegenheid of wc. Het is een ruimte geworden van 3 x 2 mtr. met een wastafel, douche en wc. Hiervoor moest een waterleiding vanaf de straat worden aangelegd, een watertank in de grond als voorraad, een pomp en een watertank op het dak. Ook moest er een zinkput worden gegraven. 

 

Dubbelklik op de foto voor een diavoorstelling

Iedereen die heeft bijgedragen, héél hartelijk bedankt!!!!!

Bibi en Sanne zitten op Havo 5 op de Philips van Horne school in Weert en  hebben een uitgebreid werkstuk gemaakt met het vraagstuk:  Op welke manier kan Nederland ontwikkelingslanden het beste helpen? 

Bibi heeft ook ons vragen gesteld hoe wij hier tegenaan kijken en hoe wij de mensen helpen in Cuba. Het cijfer voor hun werkstuk is 8.5, een schitterend punt!

Stichting Cuba Adelante heeft in 2018 van Medicura Nederweert 2 rolstoellen en 2 rollators    gekregen om mee te nemen naar Cuba. Heel hartelijk bedankt, Medicura Nederweert!!!!            Eén rolstoel is terechtgekomen in het Lenin Hospital in Holguin.

Jordan heeft zijn nieuwe prothese, gemaakt in Holguin.                          Dank je wel voor het bemiddelen, Yamaisy en Arisdel!


De verbouwing in weeshuis Maceo is klaar!


Deze verbouwing was nodig omdat de directrice, Caridad, 24 uur per dag bij de gehandicapte kinderen moet zijn. Caridad heeft zelf geen kinderen en beschouwt de kinderen in het weeshuis als haar eigen kinderen. Zij en haar man dienen daarom in het weeshuis een slaapplaats te hebben. Aangezien er voor hen geen slaapkamer aanwezig was hebben ze besloten om van de wasruimte hun slaapkamer te maken en voor de wasruimte een nieuwe ruimte te bouwen welke dan comfortabeler is. De huidige wasruimte is op de eerste verdieping en het gesjouw naar boven is dan ook voorbij.  Tevens had de verpleegster een betere ruimte nodig voor haar medische middelen en administratie. We hebben dit meteen in het project meegenomen. Carlos begeleidt dit project en helpt zelf ook mee. Op vrouwendag, 8 maart, was de opening en ook gevierd door allemaal.  


                            Lezing voor geïnteresseerden

Voor geïnteresseerde groepen mensen willen wij graag  deze lezing weer presenteren ter informatie over Stichting Cuba Adelante. U kunt altijd  contact met ons opnemen via het contactformulier op onze site op de CONTACT-pagina.