ankrekening: NL07 KNAB 0723 5497 45
Welkom op onze website.

Mieke en Gerard

Contactpersonen Carlos en Yeni uit Holguin


Wij, Mieke en Gerard , zijn in 2014 gestart met Stichting "Cuba Adelante". Ons doel is om Cubanen te helpen voor een iets beter bestaan en welzijn. Momenteel hebben we contact met 5 weeshuizen in de stad Holguin. Ook krijgen we steeds meer contact met diverse overheids instellingen zoals ziekenhuizen en scholen.                                                                                        Thuis worden we steeds vaker benaderd door mensen en instanties voor advies, hulp of medewerking.                                                                                          Onze contactpersonen in Cuba zijn Carlos en Yeni, ze behoren tot de stichting, ze leveren geweldig werk in Cuba. Ze zetten zich met hart en ziel in om het tot een goed resultaat te laten komen. Ook hebben zij een CASA PARTICULAR waar het heerlijk verblijven is. Tevens willen zij als gids met U door de streek trekken. ( zie: de pagina "UW OVERNACHTINGEN")                    We vinden het steeds leuker om Cuba als doel te hebben; het mooie landschap, de mooie natuur maar vooral de geweldige mensen. 

Wilt u een donatie overmaken voor Stichting "Cuba Adelante" 
dan kan dit naar NL07 KNAB 0723 5497 45

Voor geïnteresseerde groepen mensen kunnen wij  een lezing, ondersteund met vele foto's en kleine filmpjes, over Cuba en informatie over Stichting "Cuba Adelante" verzorgen. U kunt altijd  contact met ons opnemen via het contactformulier op onze site op de CONTACT-pagina. 

Projecten in Cuba voor jongeren/groepen vrijwilligers: Dat kan geregeld worden. Kijk op de INFO pagina!!!

AIRFLOW BUDEL DONEERT AIRCO VOOR SCHOOL IN CUBA

 Onlangs zijn we gestart met inzamelingen voor de school, genaamd Amistad Cuba – Holanda, in Moa, een havenstad in de provincie Holguin. We helpen daar met het inrichten van een computerlokaal voor de studenten. We zijn gestart met het verkrijgen van een airco voor dit computerlokaal. Dit viel niet mee omdat er in Cuba wel eisen gesteld worden aan een dergelijk apparaat. Vooral het koelmiddel is van belang. Men werkt daar nog met het middel R410A, welk hier nauwelijks meer gebruikt/verkocht wordt. Airflow uit Budel had nog een dergelijke airco in hun magazijn. Tijdens een gesprek met directeur Paul van de Ven over de noodzaak van een airco wilde hij spontaan deze airco doneren. Paul heeft er voor gezorgd dat alle benodigdheden voor het aansluiten en ophangen meegeleverd werden. Wij, maar zeer zeker de school, zijn Paul dan ook zeer erkentelijk voor dit nobele gebaar. 

https://www.airflow.nl/
Flatscreens gedoneerd door Replay Profs in Playgrounds bv

                        Deze week zijn er door Edward van den Borne, eigenaar van                             Replay  Profs in Playgrounds bv 

uit Beringe, weer 5 flatscreens gedoneerd. Deze schermen willen we aan een school in Holguin geven. Wij zijn weer heel blij om zo de school weer vooruit te kunnen helpen.  Edward bedankt!!

Heeft u nog goedwerkend computerapparatuur, laptops of tablets, en U gebruikt ze niet meer, wij hebben er nog een goede bestemming voor.


Eerste donaties voor Stichting Cuba Adelante stromen weer binnen.

 Sinds we begin juni onze eerste container geladen hebben op de Maasvlakte, stromen de donaties weer binnen. Karin Linders- Janssen van de firma Janssen Diervoeders uit Nederweert heeft weer diverse gereedschappen voor de Le Thi Rieng school on Holguin gegeven alsook diverse andere goederen. We zijn ontzettend blij om deze goederen in Cuba weer te verdelen voor degene die het zo nodig hebben. Ook hebben we van andere particulieren weer goederen gekregen welke met de volgende container mee kunnen. De bedoeling is dat we een container in de buurt gaan plaatsen zodat we thuis geen opslag meer nodig hebben. Iedereen alvast weer bedankt voor de donaties. 

Eerste container geladen voor Cuba

  Afgelopen vrijdag 5 juni was het zo ver dat we konden beginnen met het laden van de vrachtwagen met donaties voor Cuba.

Deze vrachtwagen met oplegger was ter beschikking gesteld door A. Kanters Internationaal Transport uit Someren. Hun chauffeur Ruud Janssen was bereid om het transport naar Rotterdam te doen en hulp te bieden met laden en lossen. Ook onze kinderen Bart en Ellen waren bereid om ons het laden en lossen te vergemakkelijken. 

De tafels en stoelen hadden we ’s middags al uit de opslag gehaald en klaar gezet zodat het laden van de oplegger sneller zou gaan.

Thuis hadden we al zo veel mogelijk op pallets geplaatst en geseald zodat hier het laden ook vlotjes zou verlopen. Hierop staan diverse goederen: van gereedschap tot medische goederen, rolstoelen en rollators tot kruiwagens en kleding. Al deze goederen zijn bestemd voor een ziekenhuis, een school, een laboratorium, een lichamelijk gehandicapten centrum en weeshuizen in Holguin en voor een bejaardenhuis in Banes. Ook voor een school in Moa hebben we veel tafels en stoelen.  Na twee en een half uur sjouwen hadden we de oplegger vol en was klaar om zaterdag het geheel naar Rotterdam te vervoeren.

NIRINT Shipping, een rederij uit Barendrecht, heeft voor ons een 40 voet container gratis ter beschikking gesteld (zij willen dit enkele keren per jaar doen) alsook het vervoer naar Cuba. De container zal tijdelijk opgeslagen worden in de loods van Rhenus Logistics op de Maasvlakte in Rotterdam, die deze kosten voor hun rekening nemen. De container zal nog een keertje open moeten omdat ook NIRINT Shipping zelf nog enkele goederen mee wil geven voor de school in Moa en ook een bedrijf uit Nederland heeft ons gevraagd om voor hen enkele goederen mee te willen sturen voor die school in Moa.

Voor ons was dit alles een nieuwe uitdaging waar we in eerste instantie erg tegen op zagen maar met heel veel goede begeleiding van Rodney Bustamante Salazar van de Nederlandse ambassade in Cuba, Marco den Breejen en Shelley Bek van NIRINT Shipping hebben we het voor elkaar gekregen om onze eerste container naar Cuba te verzenden. We wachten nog op de officiële toestemming vanuit Cuba maar de ontvangers daar weten al dat het er aan komt.

De laatste jaren gaat het in Cuba steeds slechter door toedoen van de blokkade die steeds meer aangescherpt wordt zodat goederen, maar ook voedsel moeilijk te verkrijgen zijn. De laatste tijd zagen we hier in Nederland door de Corona-crisis soms ook rijen buiten staan voor de winkels, dit was alleen om besmettingen tegen te gaan, in Cuba zien we dit dagelijks omdat er weinig voedsel is, en is er dan aanvoer dan staan mensen soms enkele uren in de rij om een kip te bemachtigen of 2 flesjes olie te kopen.

We hopen dat we volgend jaar (of misschien al eerder) weer een container goederen kunnen sturen. Inmiddels hebben we de eerste donaties goederen al weer binnen.

Wij danken iedereen die ons de afgelopen tijd hoe dan ook heeft gesteund met hulp, opslag, goederen of financiële middelen heel hartelijk. Zonder hen kunnen wij de noodzakelijke hulp aan Cuba niet verwezenlijken.

Wilt u Cuba een keertje met eigen ogen aanschouwen, laat je niet tegenhouden door wilde verhalen. Het is een gastvrij land met vriendelijke mensen. Altijd behulpzaam en ze nodigen je graag, als je daar voor open staat, uit bij hen thuis.

Voor een fijn verblijf kun je terecht bij  Carlos en Yeni, hij is supervisor bij onze projecten in Holguin, hij heeft een leuke Casa Particular en voor een Cubaans prijsje wil hij ook je gids zijn tijdens je verblijf. Ze spreken beide Engels, dus de taal hoeft geen probleem te zijn. Neem hiervoor even contact met ons op. 


De badkamers bij de arme families zijn klaar. Carlos heeft dit alles, als supervisor,  samen met de metselaar en bewoners  in korte tijd gerealiseerd. Ze zijn ontzettend blij met dit resultaat. Ze bedanken, degenen die dit hebben bekostigd, heel hartelijk!!

Badkamer bij Tata

Start badkamer bij Tata


 


 

Het dak zit erop

 Het betegelen 

 Het verven

De badkamer is klaar!Badkamer bij Gero

Oude badkamer wordt afgebroken

De fundering gestort

De muren worden opgemetseld


Bezetten van de muren 

 Gracias doctores y enfermeras del hospital  Estamos muy agradecidos con los médicos y las enfermeras Cubanos por lo que están haciendo por la población Europea (Italiana). Su experienci ciertamente ayudará a combatir el virus Corona y ayudará a las personas aquí.                                                                                                                            Muchos gracias doctores y enfermeras del hospital. 

                                                                            

Wij zijn de Cubaanse doktoren en verplegers zeer erkentelijk wat zij  doen voor de Europese (Italiaanse) bevolking. Hun deskundigheid zal er zeker toe bijdragen het Corona-virus te bestrijden en mensen hier te helpen.                                                                                                         Hartelijk dank, doktoren en verplegers.

 


In verband met het corona-virus      gaat dit evenement niet door. Houdt voor de nieuwe datum onze website in de gaten.

Op zaterdag 18 april 2020 komen de Explosion Rockets naar Nederweert-Eind. 

Kijk/klik voor meer info op de pagina: The Explosion Rockets


U kunt contact opnemen via of klik op  contact pagina 

Bloeddrukmeters gedoneerd door het Laurentius Ziekenhuis    te Roermond. .

Lees en klik op: Nieuwsartikel op Nederweert24

Noord Limburgse vakantiebeurs in België 19-01-2020 is goed bezocht!
Een flink aantal mensen had interesse in Cuba. We vinden het een goed georganiseerde beurs en de vrijwilligers van Pasar die het organiseren zijn vriendelijk en gemoedelijk. Onze complimenten! Volgend jaar zijn we er graag ook weer bij!

Door een gulle gift hebben we onlangs bij Carlos een waterput kunnen laten slaan. Ook hebben we van iemand een centrifugaalpomp gekregen. Hijzelf maar ook de buren kunnen nu op een gemakkelijke manier aan water komen.
                          Voor verslagen met vele foto's over ons verblijf                            vindt u op pagina 2019 in Cuba 1 en 2019 in Cuba 2 Geslaagde muziekmiddag met Kees Plat & Friends, Franky Stardust en gastzanger Dave

Foto's kijken op de pagina  "Kees Plat & Friends"

We zijn als stichting Cuba Adelante uitgenodigd op Cuban Cultural Ventures Amigos Club Event, 15 juli 2019, in het Neptunus Familiestadion te Rotterdam. Een event dat Cuban Cultural Ventures (CCV) organiseert werd in samenwerking met Nirint Shipping Rotterdam.

Er waren een paar andere Nederlandse stichtingen voor Cuba, de Cubaanse ambassade en mensen uit het bedrijfsleven uitgenodigd. Na ontvangst werd het event geopend met een welkomstwoord voor iedereen door Nirint en CCV. Daaropvolgend de uitleg van de projecten die door CVV waren gedaan dit jaar. Ook werd er een optreden verzorgd door 2 Cubaanse dansers van Otro Lado uit Cuba. Daarna konden we de honkbalwedstrijd Taiwan – Curaçao gaan bekijken en samen in gesprek gaan. Dit was heel interessant en gezellig. Situatie wordt steeds slechter

De economische omstandigheden worden steeds slechter in Cuba. Denk aan de situaties in bevriende landen zoals Venezuela waar Cuba heel afhankelijk van is, dit heeft direct effect op het leven in Cuba. De bevolking is er op gewezen dat er een situatie kan ontstaan zoals in de 90er jaren, toen de Sovjet Unie uit elkaar viel, el périodo especial, the special period. Er is momenteel slecht aan voedsel te komen en wat er is, is ontzettend duur. Voor een pond varkensvlees betaalt men al vlug € 2,50, denk hierbij aan een maandloon van € 25,00 gemiddeld, en wat er is is zeer eenzijdig. De mensen staan in lange rijen te wachten op eten. Helaas is er zo weinig dat velen te laat komen.

 Momenteel helpen we enkele arme families in Holguin  met extra eten. Het reguliere voedsel is nog altijd op de bon, dit is vaak maar net of niet voldoende. Wil men iets meer, vitamine en energierijker voedsel, dan moet dat in de dure winkels bijgekocht worden. Voor deze arme, bejaarde families, die een uitkering hebben van €8,00 per maand, is dat niet mogelijk. Daarom willen we voor hen hier iets extra's doen. Carlos verzorgt dit alles. ook hij heeft moeite om iets extra's voor deze mensen te bemachtigen, maar hij zet er zich volledig voor in.

Extra eten voor maand april

              Extra eten voor maand mei

WE ZIJN NU ERKEND ALS OFFICIËLE STICHTING IN CUBA

 

Iván van ICAP Holguin vertelt hoe belangrijk de samenwerking met Stichting Cuba Adelante is, om de hulp in Cuba in goede banen te leiden. Hij bedankt ook de hulp die wij in Nederland krijgen om ons werk in Cuba te realiseren. Ook de promotie naar buiten toe voor wat betreft de spontane bevolking .

Dubbelklik voor volledig beeld.


Neem eens een kijkje in onze fotogalerij en krijg een indruk van wat we zoal doen. Voor de foto's  klikt u hier

Reisverslagen


U kunt ons volgen op Facebook:Voor ICAP Holguin kijkt u even op: