Bankrekening: NL07 KNAB 0723 5497 45
Welkom op onze website.

Mieke en Gerard

Wij, Mieke en Gerard , zijn in 2014 gestart met onze stichting "Cuba Adelante". Ons doel is om Cubanen te helpen voor een iets beter bestaan en welzijn. Momenteel hebben we contact met 4 weeshuizen in de stad Holguin. Thuis worden we steeds vaker benaderd door mensen en instanties voor advies, hulp of medewerking. We vinden het steeds leuker om voor onze stichting, in samenwerking met onze contactpersonen  in Holguin; Yamaisy, Jorge en Carlos, en in  Banes; Arisdel, te werken en Cuba als doel te hebben; het mooie landschap, de mooie natuur maar vooral de geweldige mensen. 

Wilt u een donatie overmaken voor Stichting Cuba Adelante 
dan kan dit naar NL07 KNAB 0723 5497 45

Voor geïnteresseerde groepen mensen kunnen wij  een lezing, ondersteund met vele foto's en kleine filmpjes, over Cuba en informatie over Stichting "Cuba Adelante" verzorgen. U kunt altijd  contact met ons opnemen via het contactformulier op onze site op

de CONTACT-pagina. 

 

 Door omstandigheden wordt de openingstijd 13.30 u. I.P.V. 13.00 u.

Klik flyer aan voor groot formaat! Zondag 4 augustus 2019  hebben we weer onze fantastische muziekmiddag met Kees Plat & Friends.

Vanaf 13.30 is de locatie aan de Sint Gerardusstraat 30a in Nederweert-Eind open. Het optreden begint om 14.00 u.        Wees er op tijd bij, er zijn beperkte zitplaatsen. Voor een Cubaans prijsje is er een hapje en een drankje.

In verband met het 5 jarig bestaan van 

Stichting "Cuba Adelante" 

is er een loterij met een gevarieerd aanbod aan prijzen, zie onze sponsoren op de flyer.

Mocht het weer echt slecht zijn dan wijken we uit naar een binnen locatie, hou hiervoor onze website in de gaten.

Wilt u haarknipjes kopen neem dan contact met ons op via contactformulier

Situatie wordt steeds slechter

De economische omstandigheden worden steeds slechter in Cuba. Denk aan de situaties in bevriende landen zoals Venezuela waar Cuba heel afhankelijk van is, dit heeft direct effect op het leven in Cuba. De bevolking is er op gewezen dat er een situatie kan ontstaan zoals in de 90er jaren, toen de Sovjet Unie uit elkaar viel, el périodo especial, the special period. Er is momenteel slecht aan voedsel te komen en wat er is, is ontzettend duur. Voor een pond varkensvlees betaalt men al vlug €2,50, denk hierbij aan een maandloon van €25,00 gemiddeld, en wat er is is zeer eenzijdig. De mensen staan in lange rijen te wachten op eten. Helaas is er zo weinig dat velen te laat komen.

 Momenteel helpen we enkele arme families in Holguin  met extra eten. Het reguliere voedsel is nog altijd op de bon, dit is vaak maar net of niet voldoende. Wil men iets meer, vitamine en energierijker voedsel, dan moet dat in de dure winkels bijgekocht worden. Voor deze arme, bejaarde families, die een uitkering hebben van €8,00 per maand, is dat niet mogelijk. Daarom willen we voor hen hier iets extra's doen. Carlos verzorgt dit alles. ook hij heeft moeite om iets extra's voor deze mensen te bemachtigen, maar hij zet er zich volledig voor in.

Extra eten voor maand april

              Extra eten voor maand mei

Gift "Goede Doelenwinkel" Nederweert. 

Verbouwing kantoor is klaar

Ondanks de verslechterde economische omstandigheden in Cuba zijn we begonnen aan een broodnodige verbouwing in Weeshuis Maceo. De verbouwing is nodig omdat het kantoor van de directrice, waar ook educatie wordt gegeven veel te klein is. Deze verbouwing stond al jarenlang op hun verlanglijstje. Dankzij een gift van de "Goede Doelenwinkel" Nederweert kunnen we deze verbouwing realiseren. Wij bedanken hen dan ook heel hartelijk, ook namens het weeshuis. Carlos verzorgt weer het project en gaat zo goed als het kan de materialen kopen. Gelet de omstandigheden is dat voor hem ook een hele klus, soms moet hij hier ver voor weg. 

Afgelopen zaterdag 11 mei zijn de laatste werkzaamheden afgerond. Directrice Cary, het team en de kinderen zijn ontzettend blij met deze uitbreiding. Ze danken dan ook de "Goede Doelen Winkel" te Nederweert heel hartelijk dat zij deze noodzakelijke verbouwing mogelijk hebben gemaakt.
 


 

WE ZIJN NU ERKEND ALS OFFICIËLE STICHTING IN CUBA

 

Iván van ICAP Holguin vertelt hoe belangrijk de samenwerking met Stichting Cuba Adelante is, om de hulp in Cuba in goede banen te leiden. Hij bedankt ook de hulp die wij in Nederland krijgen om ons werk in Cuba te realiseren. Ook de promotie naar buiten toe voor wat betreft de spontane bevolking en de  Dubbelklik voor volledig beeld.         schitterende natuur.De eerste foto's van Stichting Cuba Adelante in Cuba

december 2018!

Voor de andere foto's en uitleg kijk op DECEMBER 2018 IN CUBA.

 

Gerard, Iván, Mieke en Carlos bij ICAP Holguin

Mieke, Lupe, Iván, Gerard, en Carlos bij ICAP Holguin

De meegebrachte spullen voor de weeshuizen wordt op papier genoteerd.


ICAP bus


WE ZIJN NU ERKEND ALS OFFICIËLE STICHTING IN CUBA en hebben nu de mogelijkheid gekregen om openbare gebouwen zoals de weeshuizen, scholen ziekenhuizen etc. te mogen bezoeken. Ook kunnen we hen ondersteunen met meegebrachte goederen uit Nederland en noodzakelijke spullen voor hen te kopen.

Afgevaardigde Lupe en specialist in solidariteit (letterlijke vertaling) Iván van ICAP Holguin geven ons alle hulp die nodig is en willen ook dat wij het “echte” Cuba uitdragen in Nederland. Ze gaan ieder jaar een programma voor ons maken om verschillende, interessante instanties/plekken te bezoeken in Cuba, wij mogen aangeven waar onze interesses liggen. Dit jaar zijn we uitgenodigd op de school “Le Tji Rieng” te Holguin, om te kijken hoe ze de kinderen, die iets meer moeite hebben met leren, begeleiden.   

Tijdens ons verblijf krijgen we alle medewerking van ICAP, ze halen ons op en brengen ons naar het vliegveld, ze brengen ons met de goederen naar de openbare instanties en helpen met de verdeling van de meegebrachte goederen. Zij noteren ook wat er allemaal afgegeven wordt. Voor ons is dit een fijn gevoel waardoor we een zeer goede band met hen opbouwen. De naam ICAP betekent dan ook Instituto Cubano de Amistad con los Pueblos, het Cubaanse Instituut van Vriendschap met de Bevolking. 

Voor een verblijf bij Hotel Brisas in Guardalavaca boek je voor de goedkoopste optie  bij                                Raquel: Viajes Cubanacan. Rechts om de hoek als je binnenkomt.

Voor alles wat we gedaan hebben in juni 2018, kijk voor foto's en samenvatting op de pagina: Juni 2018 in Cuba

Neem eens een kijkje in onze fotogalerij en krijg een indruk van wat we zoal doen. Voor de foto's  klikt u hier

Reisverslagen


U kunt ons volgen op Facebook:

Voor ICAP Holguin kijkt u even op: