Welkom op onze website.

Mieke en Gerard

       

Wij, Mieke en Gerard , zijn in 2014 gestart met onze stichting "Cuba Adelante". Ons doel is om Cubanen te helpen voor een iets beter bestaan en welzijn. Momenteel hebben we contact met 4 weeshuizen in de stad Holguin. Thuis worden we steeds vaker benaderd door mensen en instanties voor advies, hulp of medewerking. We vinden het steeds leuker om voor onze stichting, in samenwerking met onze contactpersonen  in Holguin; Yamaisy, Jorge en Carlos, en in  Banes; Arisdel, te werken en Cuba als doel te hebben; het mooie landschap, de mooie natuur maar vooral de geweldige mensen.  

Voor geïnteresseerde groepen mensen kunnen wij  een lezing, ondersteund met vele foto's en kleine filmpjes, over Cuba en informatie over Stichting "Cuba Adelante" verzorgen. U kunt altijd  contact met ons opnemen via het contactformulier op onze site op de CONTACT-pagina.  

Tribute to the Cats Band in Nederweert-Eind.

Zaterdagavond 12 mei 2018 was het zo ver. De band arriveerde ongeveer om 18.30 u. De eerste fans stonden om 19.30 u. al voor de deur. Alle vrijwilligers waren op tijd aanwezig zodat om 20.00 u. alles klaar stond om de deuren van de Reigershorst te openen. In de voorverkoop hadden zich ongeveer 500 personen zich opgegeven dus het was een gezellig gevulde zaal. Om 21.30 u. hield Mieke even een kleine toespraak om de mensen te bedanken welke veel voor onze stichting betekenen en ieder die een geweldige bijdrage leverden voor deze avond. Ook het publiek werd bedankt voor de €2,00 extra die zij voor het entree kaartje betaald hadden.

De muziek kon beginnen. De sfeer in de zaal was al meteen goed en het iedereen genoot dan ook van de muziek, z’n drankje en voor de lekkere trek zorgde cafetaria d’Indj die naast de entree hun cateringwagen geplaatst had. We bedanken hierbij nogmaals al diegene die ons deze avond meegeholpen hebben, zonder hen zouden wij deze avond niet hebben kunnen organiseren. Ook nogmaals een woord van dank aan Henny Verdonschot, de beheerster van Reigershorst, maar ook het bestuur van wie we alle medewerking gekregen hebben.

We kijken terug op een geslaagde avond welke voor onze stichting ook nog een positief saldo opgeleverd heeft. 

Voor de foto's van deze avond kijkt u op de website van The Tribute to the Cats Band: http://www.tributetothecatsband.nl/fotoalbum/

Gerard en Mieke 

 

Stichting Cuba Adelante heeft van Medicura Nederweert een rolstoel en rollator gekregen om mee te nemen naar Cuba.                              Heel hartelijk bedankt, Medicura Nederweert!!!!Jordan heeft zijn nieuwe prothese, gemaakt in Holguin.                          Dank je wel voor het bemiddelen, Yamaisy en Arisdel!

 


 De verbouwing in weeshuis Maceo is klaar!

Deze verbouwing was nodig omdat de directrice, Caridad, 24 uur per dag bij de gehandicapte kinderen moet zijn. Caridad heeft zelf geen kinderen en beschouwt de kinderen in het weeshuis als haar eigen kinderen. Zij en haar man dienen daarom in het weeshuis een slaapplaats te hebben. Aangezien er voor hen geen slaapkamer aanwezig was hebben ze besloten om van de wasruimte hun slaapkamer te maken en voor de wasruimte een nieuwe ruimte te bouwen welke dan comfortabeler is. De huidige wasruimte is op de eerste verdieping en het gesjouw naar boven is dan ook voorbij.  Tevens had de verpleegster een betere ruimte nodig voor haar medische middelen en administratie. We hebben dit meteen in het project meegenomen. Carlos begeleidt dit project en helpt zelf ook mee. Op vrouwendag, 8 maart, was de opening en ook gevierd door allemaal.                

Zie de foto's hieronder.


Neem eens een kijkje in onze fotogalerij en krijg een indruk van wat we zoal doen. Voor de foto's  klikt u hier

Reisverslagen


U kunt ons volgen op Facebook:

https://www.facebook.com/StichtingCubaAdelante/


Voor ICAP Holguin kijkt u even op:      

https://www.facebook.com/icap.holguin