Welkom op onze website.

Mieke en Gerard

       

Wij, Mieke en Gerard , zijn in 2014 gestart met onze stichting "Cuba Adelante". Ons doel is om Cubanen te helpen voor een iets beter bestaan en welzijn. Momenteel hebben we contact met 4 weeshuizen in de stad Holguin. Thuis worden we steeds vaker benaderd door mensen en instanties voor advies, hulp of medewerking. We vinden het steeds leuker om voor onze stichting, in samenwerking met onze contactpersonen  in Holguin; Yamaisy, Jorge en Carlos, en in  Banes; Arisdel, te werken en Cuba als doel te hebben; het mooie landschap, de mooie natuur maar vooral de geweldige mensen.  

Voor geïnteresseerde groepen mensen kunnen wij  een lezing, ondersteund met vele foto's en kleine filmpjes, over Cuba en informatie over Stichting "Cuba Adelante" verzorgen. U kunt altijd  contact met ons opnemen via het contactformulier op onze site op de CONTACT-pagina.  

We danken de 

GOEDE DOELEN WINKEL 

in Nederweert voor hun gulle donatie

Gratis kaarten en menu

 

Cafetaria

Vanaf 17 feb. zijn er bij “Cafetaria d’Indj” kaarten te winnen voor het optreden van “The Tribute to the Cats Band” op      12 mei. Tevens is er bij het gewonnen kaartje een gratis menu naar keuze te verkrijgen op 12 mei in het cafetaria, beschikbaar gesteld door "Cafetaria d'Indj".                         

Hoe win je een gratis entree kaartje met menu?                        Kies voor €1,00 een plaatje uit de jukebox.                              Speelt het nummer “One Way Wind” van The Cats en het kaartje met menu is voor jou.

Verveel je niet en draai een plaatje tijdens het wachten!

Tevens zijn hier kaarten voor dit concert te koop.

  Nieuwe Datum "Cuba Adelante Run": 27 Mei 2018

De verbouwing in weeshuis Maceo is klaar!

Deze verbouwing was nodig omdat de directrice, Caridad, 24 uur per dag bij de gehandicapte kinderen moet zijn. Caridad heeft zelf geen kinderen en beschouwt de kinderen in het weeshuis als haar eigen kinderen. Zij en haar man dienen daarom in het weeshuis een slaapplaats te hebben. Aangezien er voor hen geen slaapkamer aanwezig was hebben ze besloten om van de wasruimte hun slaapkamer te maken en voor de wasruimte een nieuwe ruimte te bouwen welke dan comfortabeler is. De huidige wasruimte is op de eerste verdieping en het gesjouw naar boven is dan ook voorbij.  Tevens had de verpleegster een betere ruimte nodig voor haar medische middelen en administratie. We hebben dit meteen in het project meegenomen. Carlos begeleidt dit project en helpt zelf ook mee. Op vrouwendag, 8 maart, was de opening en ook gevierd door allemaal.                

Zie de foto's hieronder.


Neem eens een kijkje in onze fotogalerij en krijg een indruk van wat we zoal doen. Voor de foto's  klikt u hier

Reisverslagen


U kunt ons volgen op Facebook:

https://www.facebook.com/StichtingCubaAdelante/


Voor ICAP Holguin kijkt u even op:      

https://www.facebook.com/icap.holguin